Bevers

Bevers1
Bevers2
Bevers3
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Hallo! Ik ben Stuiter en ik woon in het dorp Hotsjietonia. Daar doe ik samen met de andere bewoners allemaal leuke dingen. Bij Scouting doe je ook leuke dingen met elkaar en als je 5 tot 7 jaar bent, heet je een bever. Je speelt dan ook in het dorp Hotsjietonia.

Alle bevers in Nederland zijn lid van Scouting Nederland. Scouting is een Engels woord en betekent ‘verkennen’ of ‘ontdekken’. Er zijn heel veel kinderen lid van Scouting in veel verschillende landen.

In Nederland zitten er wel meer dan 85.000 op Scouting. Aan het woord SCOUTS kun je zien wat allemaal bij Scouting hoort.

De S is van Samen, want bevers vinden anderen belangrijk.

De C is van Code, want Scouting is bijzonder en heeft mooie tradities.

De O is van Outdoor, dat betekent buiten. Bij de bevers ga je vaak buiten op avontuur in de natuur.

De U is van Uitdaging, want bij Scouting leer je van de dingen die je doet.

De T is van Team, want bevers spelen met elkaar en zijn trots op elkaar.

De S is van Spel, want spelen en creatief zijn vinden bevers leuk.

Jij bent een bever, maar niet iedere scout heet zo. Er zijn ook welpen, scouts, explorers en roverscouts. Zij zijn ouder dan jij en spelen op het land, op het water of in de lucht. Als jij 7 jaar bent, vlieg je over naar de welpen. Ook in andere landen zitten kinderen op Scouting. Scouting is dus voor iedereen, hoe oud je ook bent en waar je ook woont.

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Je mag vrijblijvend komen kijken en meedoen. Daarna beslis je of je lid wilt worden of niet. De bevers komen op zaterdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur bij elkaar in het Beverlokaal van ons clubgebouw ‘Peppelshuus’.