Rowan’s

Als rowan organiseer je alles zelf! Samen met de andere rowans van je groep besluit je welke activiteiten jullie doen en hoe je de afdeling bestuurt.

Bij de explorers ga je dan ook zelf aan de slag met het organiseren van je expeditie, let je op de financiën en doe je alleen activiteiten die jouw afdeling gaaf vindt! Heb je toch advies nodig? Dan is er altijd nog je begeleiding aan wie je vragen kunt stellen!

Iedere rowanafdeling in Nederland heeft bij de inschrijving een nummer gekregen. In 1962 zijn de rowans in Venray opgericht, toen nog onder Scouting St. Petrus kregen wij het nummer 32. Ra-32 dus! Als onderdeel van Scouting de Peelspeurders voeren wij nu nog steeds hetzelfde nummer. Daar mogen we best trots op zijn, want vele nummers voor ons bestaan inmiddels al niet meer.

Wij zijn een erg actieve afdeling, met 16 leden en 3 begeleiders. Naast onze reguliere opkomsten organiseren wij ook nog diverse weekendactiviteiten en een zomerkamp in het buitenland.

Lijkt het je leuk om eens met ons mee te ontdekken, kom dan gerust eens kijken bij ons op de afdeling. Wij hebben onze opkomst op zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur.